Zo creëer je een trainingsschema waar je nooit meer van afwijkt

Het nieuwe jaar staat voor de boeg en dat is voor veel mensen een reden om toch weer een abonnement bij de sportschool af te sluiten. In de meeste gevallen is binnen enkele maanden het bezoeken van de sportschool alweer verleden tijd. Om te zorgen dat jou dit niet zal overkomen, hebben we enkele tips voor jou gemaakt, zodat 2022 jouw sportieve jaar wordt!

Vind iets wat je leuk vindt


Er zijn enorm veel verschillende manieren om actief bezig te zijn. Je kunt bijvoorbeeld thuis of in de sportschool sporten. Het is verstandig om vooraf goed te bedenken bij welke locatie jij je prettig voelt. Daarnaast is het ook goed om voor jezelf op een rijtje te zetten welke activiteiten je leuk vindt. Wanneer je oefeningen gaat doen die je tegenstaan, zal de motivatie alleen maar afnemen. Overweeg ook groepstrainingen en onderzoek alternatieve sportactiviteiten. Wie weet ontdek je iets nieuws wat helemaal bij jou past!

Zorg voor een goede voorbereiding


Om helemaal in de flow van het sporten te komen, is het belangrijk dat je hier vooraf al mee bezig bent. Zorg daarom dat je sportkleding en materialen vooraf klaarliggen. Mocht je nog niet de juiste materialen hebben, neem dan een kijkje op Sportdeal.nl, want zonder het juiste materiaal is de voorbereiding al verkeerd. Door de juiste kleding en materialen in huis te hebben, voelt het sporten al als iets wat je serieus neemt.

Neem een realistisch trainingsschema


Ga met je gloednieuwe trainingspak nou niet direct elke dag direct als een dolle tekeer. Wanneer je een trainingsschema maakt, is het belangrijk dat het realistisch is. Een schema is voor de lange termijn bedoeld. Begin daarom rustig met een realistische hoeveelheid aan activiteiten, zodat je later eventueel een keer extra kan gaan sporten. Door jezelf geen druk op te leggen, is de kans veel groter dat je het langer volhoudt. Maar ook de resultaten na een periode sporten zullen motiveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X