Hoe bouw je spiermassa op?

Voor de meeste mensen in de sportschool is het doel spiermassa opbouwen. Maar dit gaat niet bij iedereen even goed als verwacht. Het is voor sommige mensen namelijk lastig om spiermassa op te bouwen. In dit blog zal behandelt worden hoe je spiermassa kan opbouwen. Lees dus vooral verder als je moeite hebt met spieren kweken. 

Trainen

Om spieren op te bouwen kun je het beste krachttraining beoefenen. Dit wordt ook wel ‘’fitness’’ genoemd. Je kan het beste kiezen voor een trainingsschema die je hele lichaam traint, dus je benen, borst, rug en armen. Denk aan squats, deadlifts, pull-ups, bankdrukken etc. Dit zijn voornamelijk compound oefeningen, maar er zijn ook een heleboel isolatie oefeningen die zich echt concentreren op een bepaalde spier. Om spiergroei te bevorderen raad ik aan om iedere spiergroep 2-3 keer per week te trainen. Op de website sportliefde.nl zijn nog meer blogs te vinden over trainingen en voeding

Het is ook belangrijk om het gewicht soms zwaarder te maken. Dit wordt ook wel ‘’progressive overload’’ genoemd. Op deze manier zorg je ervoor dat je spieren steeds wat groter worden, omdat ze steeds wat meer moeten tillen. Ook is het belangrijk dat je variatie hebt in je training. Ga dus niet iedere week dezelfde oefeningen doen, maar varieer het met verschillende oefeningen. 

Voeding

Zonder de juiste voeding is het onmogelijk om spieren op te bouwen. Na het trainen moet je lichaam je spieren weer herstellen en laten groeien. Vooral eiwitten zijn hier van belang. Eiwitten zijn namelijk erg belangrijk in het proces van spierherstel. Om spieren op te bouwen moet je dus ook genoeg eiwitten binnen krijgen.

Zonder voedingsstoffen kan je lichaam niet goed herstellen. Je moet dus een calorieoverschot hebben om spiermassa op te bouwen. Het is dan ook lastig om tijdens het opbouwen van spieren niet aan te komen in vet. Daarnaast kunnen supplementen helpen met het opbouwen van spieren. Vooral creatine is een populair supplement, dit zou voor meer kracht kunnen zorgen en een beter spierherstel. 

Rust

Rust is ook een belangrijke factor als het gaat om spiergroei. Zorg er voor om minimaal 48 uur rust per spiergroei te houden, om ze genoeg te laten herstellen. Ook is het belangrijk om genoeg te slapen, denk aan 7-9 uur slaap. Tijdens je slaap herstellen je spieren en word je groeihormoon aangemaakt. Om deze reden is het belangrijk om 7-9 uur te slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X