Iedereen kent de Japanse vechtsporten natuurlijk uit de vele Hollywood films die hierover gemaakt zijn. Vooral zwaardvechten is een eeuwenoude traditie in landen zoals Japan. We vertellen je graag wat meer over de geschiedenis van de samoerai en de mogelijkheden om zelf een decoratief zwaard in huis te halen om deze eeuwenoude traditie te eren. 

De geschiedenis van de Samurai

De Samurai waren de krijgers van het oude Japan. Later vormden zij de militaire klasse die uiteindelijk ook een sociale eliteklasse werd. Samurai soldaten gebruikten verschillende wapens zoals pijl en boog, speren en geweren, maar hun belangrijkste wapen en het kenmerkende symbool was het zwaard.

Is het kopen van zwaarden legaal in Nederland?

Als je het leuk vindt om te beschikken over historische materialen en je vindt de geschiedenis interessant dan denk je er misschien over om een zwaard in huis te halen om aan de muur te hangen. Ook als je fan bent van de samoeraifilms of de Japanse cultuur is dit een mooi attribuut om aan de wand te hebben hangen. Het is wel legaal om een decoratief wapen in huis te hebben maar niet om een scherp samoeraizwaard op straat te dragen.

Katana zwaard kopen

Het meest bekende zwaard is de Japanse Katana, dit zijn simpele maar zeer elegante zwaarden die vroeger door de Samurai gebruikt werden. Er zijn verschillende varianten, de een meer gedetailleerd dan de ander. De zwaarden zijn vaak samengesteld uit de materialen die toen der tijd ook werden gebruikt om het traditionele effect te creëren. Wil jij ook een decoratieve Katana kopen? Volg de link in dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X